mandag den 4. maj 2015

Bad-boy sikrer Atlético-MG mineiro-mesterskabet

Atlético-MG kunne for 43. gang lade sig hylde som Mineiro-mestre efter at 'O Galo' (Hanen) søndag eftermiddag besejrede Caldense med 2-1 i den anden finalekamp. Det første møde på Mineirão for en uge siden endte 0-0, og dermed blev målene på Estádio Dilzon Melo i Varginha afgørende.

Atléticos bad-boy Jô blev matchvinder, da han i en mistænkelig offside-position styrede 2-1 målet ind med et lille kvarter igen. Den tidligere landsholdangriber har ellers ikke scoret i knap 13 måneder, og det sidste år har i det hele taget været op ad bakke for den lange forward.

Problemer på hjemmefronten og en karantæne i Atlético, som følge af damebesøg på hotelværelset i forbindelse med en udekamp, har været nogle af de seneste overskrifter for Jô, som i 2013 blev topscorer, da 'O Galo' vandt Sydamerikas fornemste klubturnering, Copa Libertadores.

Jô var dog også bænket i starten af søndagens finale, som Atlético var tvunget til at vinde. Turneringens store overraskelse Caldense havde nemlig vundet grundspillet, og det betød, at klubben fra Poços de Caldas ville hjemføre titlen med to uafgjorte kampe.

Nyindkøbet Thiago Ribeiro bragte Atlético på titelkurs med sin scoring 11 min. efter pausen, men Caldense-topscoreren Luíz Eduardo fik bragt balance i regnskabet bare 3 min. senere. Med et kvarter igen skulle Atlético satse. Jô kom på banen, og det blev en lykkelig indskiftning af træner Levir Culpi.

Atlético er dermed Mineiro-mestre. En titel, som 'O Galo' sidst hentede i 2013. Men Caldense skal have al mulig respekt for indsatsen i år. Holdet fra den fjerde bedste række i Brasilien var ubesejret lige indtil den sidste kamp, og de havde virkeligt favoritterne fra Atlético-MG på gyngende grund i flere tilfælde.

Dermed fik vi sat punktum på de regionale mesterskaber i Minas Gerais og i en masse andre delstater. I næste uge sættes de landsdækkende rækker i gang, og når vi når hen omkring december måned kan vi kåre årets brasilianske mester.

Se målene fra Caldense -Atlético-MG 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar